Skip to main content

Gestoomde mosselen, één van de klassieke gerechten in België, geserveerd met frites en zelfgemaakte mayonaise, zijn gemakkelijk te maken en heerlijk om te eten. Verwijder wel de baard van elke mossel. Gooi exemplaren die openstaan weg, en doe hetzelfde met exemplaren die na het stomen nog dicht zitten.

Benodigdheden:

  • 1 el olijfolie
  • 1 middelgrote ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, in dunne plakjes
  • 2.25 dl droge witte wijn
  • 1 el gehakte verse dragon
  • 2 kg mosselen
  • 50 g gehakte verse bladpeterselie, voor het garneren.

Verhit de olie in een grote pan en bak de ui en knoflook op matig tot hoog vuur, tot ze doorschijnend zijn (dat duurt ongeveer 4 minuten). Voeg de wijn en dragon toe en breng het geheel aan de kook. Voeg de mosselen toe, dek de pan af en laat ze 5-7 minuten koken, of tot de schelpen opengaan; schud de pan af en toe heen en weer. Gooi mosselen die nog dicht zitten weg. Schep de mosselen en de bouillon in 6 grote soepkommen en garneer het geheel met de peterselie.

Voor 6 personen

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.