Skip to main content

Zeeuwse Mosselen zijn geliefd bij velen. De snelle bereiding, de goede verkrijgbaarheid en de aantrekkelijke prijs spelen daarbij een grote rol. Maar wat weten we eigenlijk van mosselen?

Streekproduct – Zeeuwse mosselen

Zeeuwse mosselen zijn een begrip. Van de zomer tot het voorjaar het zijn de Zeeuwse mosselen te vinden op tafels van mosselliefhebbers. Thuis en in de horeca. Op menig menukaart prijkt de Nationale trots. Zeeuwse Mosselen! Juist nu streekproducten weer winnen aan populariteit en terecht de aandacht krijgen van media en consument is het tijd om eens te kijken hoe die Zeeuwse mosselen nu eigenlijk op je bordje terecht komen.

De mosselfilm

Ben je weleens in Yerseke bij de Oesterij geweest? Nee? Dan moet je dat als mosselliefhebber zeker eens doen! Ja? Dan heb je de bovenstaande video mogelijk al gezien. De mosselfilm is een initiatief van het Nederlandse Mosselbureau en toont het mooie verhaal van mosselzaad tot Zeeuwse mosselen op je bord. De film legt ook de verschillen uit tussen mosselen en hangcultuur mosselen. Neem dus echt even de tijd om de 12 minuten durende film te bekijken. Na het zien van deze film krijg je direct zin in een pannetje Puur Natuur!

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.