Skip to main content

Mosselen; Drie heerlijke tips voor het weekend – Het Zeeuwse mosselseizoen is bijna ten einde. Geniet daarom dit weekend nog één keer van een flinke pan Zeeuwse mosselen. Met de komst van het voorjaar is het misschien al wel mogelijk om die mosselpan midden op de tuintafel te zetten. Bourgondischer eten kun je niet.

Klassiek

U kunt culinair heel veel met Zeeuwse mosselen, maar er gaat toch niets boven de klassiek gekookte mosselen. Het recept voor de klassiek versie vind je op Mosselen.nl Hier wordt zelfs met een video getoond hoe u ze het beste kunt bereiden. Serveer met friet, sausjes en een salade en het feestje is compleet.

Klik hier voor het recept van klassiek gekookte mosselen

Provencaalse mosselen

Wilt u een beetje verder gaan dan de klassieke versie? Experimenteer dan met volop verse groenten. Mosselen op z’n Provencaals zijn een absolute lekkernij. Paprika, Tomaten, Ui, Courgette en Basilicum geven zo’n mosselpan de nodige frisheid mee. Vier het voorjaar, met de laatste Zeeuwse mosselen.

Klik hier voor het recept van Provencaalse mosselen

Gebakken mosselen

Ook dit recept is puur een eenvoudig. Met paprika en uien ontstaat niet alleen een heel kleurrijke, maar ook een heel smaakvolle mosselpan. Experimenteer gerust met andere ingrediënten, maar van de kleuren in dit gerecht komt het voorjaarsgevoel vanzelf.

Klik hier voor het recept van gebakken Zeeuwse mosselen

Mosselen online bestellen? Klik hier

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.