Skip to main content

Gerookte zalm; Perfecte topper voor een pizza – Een pizza met zalm is vaak niet het eerste idee wat in je opkomt. Toch zul je hier hoge ogen mee scoren. het geheim zit ‘m in een beetje honing in de bodem.

Gerookte zalm; Perfecte topper voor een pizza

Voor het deeg

  • 240 ml handwarm water
  • 25 ml honing
  • 10 gram gedroogd gist
  • 400 gram (patent) bloem
  • 1 tl zout
  • 50 ml olijfolie

Voor de topping

  • 3 el tomatensaus
  • 8 snoeptomaten
  • 150 gram geitenkaas
  • 2 el olijfolie
  • 300 gram gerookte zalm
  • handvol rucola

Voor de saus

  • 15 gram peterselie
  • 65 gram pijnboompitten
  • olijfolie
  • Zout en peper naar smaak

Doe in een kommetje het water en de honing. Doe hier de gist bij en laat 5 minuten staan. Meng de bloem met het zout en maak hiervan een berg op je werkblad. Maak in het midden van deze berg een kuil en schenk hierin de olijfolie en het gistwater.

Voeg nu steeds een beetje van de bloem bij het water net zolang tot het allemaal vermengd is. Kneed nu even door, let op het is een plakkerig deeg zorg dat je je handen ingevet houdt of gebruik een deegschraper.

Doe het deeg in een licht ingevette kom. Dek af met een stukje huishoudfolie, die je ook lichtjes hebt ingevet en laat het deeg nu minimaal een uur rijzen.

Terwijl het deeg staat te rijzen maak je alvast de saus. Doe de pijnboompitten in een koekenpan en rooster ze ongeveer 5 minuten. Snijd de peterselie en de geroosterde pijnboompitten fijn. Doe in een kom en schenk er net zoveel olijfolie bij (ik gebruikte 1 eetlepel) tot je een dikke saus hebt.
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Haal het gerezen deeg uit de kom en druk op een met bakpapier beklede bakplaat het deeg in de vorm van een pizza. Verdeel de tomatensaus over het deeg. Halveer de tomaatjes en verdeel deze over de tomatensaus. Verkruimel hierboven de geitenkaas zodat ook deze evenredig verdeeld is over de pizza. Bestrijk de randen van de pizza met wat olijfolie en sprenkel een beetje olijfolie over de gehele pizza. Plaats de pizza in de oven en bak hem in ongeveer 15 minuten gaar.

Neem de pizza uit de oven en verdeel de zalm over de pizza, vervolgens de rucola en als laatste de peterseliesaus.

Gerookte zalm bestellen? Klik hier!

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.