Skip to main content

Zet de gerookte zalm eens in Mexicaanse stijl op tafel. Vul taco’s met de gerookte zalm en een salsa van avocado en mango. Een heerlijke topper voor een lichte doordeweekse maaltijd.

  • 8 tacoschelpen
  • 4 warm gerookte zalm filet á 125 gram per stuk
  • 40 gram rucola
  • 1 limoen
  • 1/2 rode peper
  • 2 avocado’s
  • 3 lente-uitjes
  • 1 mango

Zet een kom klaar. Schil de mango en snijd het vruchtvlees van de harde kern en snijd vervolgens het vruchtvlees in kleine blokjes en doe in de kom. Halveer de avocado en ontpit deze.

Glij nu met een lepel tussen het vruchtvlees en de schil en schep zo het vruchtvlees uit de schil en snijd deze in ook blokjes en doe bij de mango in de kom. Snijd 2 van de lente-uitjes in ringetjes en doe bij de mango. Neem de limoen en rasp de schil boven de salsa en knijp de limoen vervolgens boven de salsa uit. Schep alles even om en je salsa is klaar.

Verwarm de oven voor op 180 graden en verwarm de tacoschelpen 4 minuten in de oven.

Verdeel de rucola over de tacoschelpen, schep hierover de salsa. Breek de zalmfilets in stukken en verdeel deze over de taco’s. Snijd de peper en de overgebleven lente-ui in kleine ringetjes en strooi deze over de gevulde taco’s.

 

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.