Skip to main content

Scholfilet rolletjes met lamsoren

Lamsoor is een prachtige zilte groente die perfect past bij schol. Bij Vis-Winkel-Online houden we van deze lokale producten. Schol uit eigen Noordzee en lamsoor uit de kwelders rond de Oosterschelde.

  • oven op 180 graden
  • 6 soufflévormpjes
  • keukenmachine met mes
  • 2 schollen, gefileerd (8 filets)
  • 2 eiwitten
  • 150 ml slagroom
  • 2 flinke handen lamsoor, gewassen en de dikke stelen verwijderd
  • 1 sjalot, gesnipperd
  • boter
  • peper en zout

Roerbak de lamsoor met het sjalotje en breng op smaak met peper. Geen zout, de lamsoor is van nature al wat zout. Haal van het vuur en leg het mengsel even in een zeef om het grootste deel van het vocht eruit te halen.

Plet 6 scholfilets licht door er huishoudfolie op te leggen en wat plat te slaan met de brede kant van een groot mes. Beboter de soufflévormpjes en leg de scholfilets met de graatkant naar buiten rondom tegen de buitenkant. Doe de twee laatste scholfilets in de keukenmachine samen met de eiwitten en de room, een snufje peper en wat zout. Laat kort draaien, je zult zien dat het een soort dikke pasta wordt. Verdeel de lamsoor in 6 porties en druk deze voorzichtig onderin de soufflévormpjes. Schep hier het roommengsel boven op en zet 15 minuten in de oven.

Haal de schol uit de vormpjes door een bord omgedraaid op het vormpje te zetten en kan alles om te keren. Omdat het rolletje nog wat vocht verliest kan je dit beter eerst op een ander bordje doen, waarna je het rolletje pas daarna op het uiteindelijke bord plaatst. Garneer bijvoorbeeld met worteltjes en krieltjes.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.