Amuse van kreeft – Kreeft eten is heerlijke luxe en als je dan toch een kreeft in huis haalt kun je er nog veel meer lekkernijen van maken. Onderstaande amuse van kreeft leent zich perfect voor een feestelijk etentje. De amuse kan geserveerd worden als hapje, als voorgerecht, maar ook als aperitief ( voor het voorgerecht ).
Amuse van kreeft
Voorgerecht voor 4 personen
- 1,3 gram gelatine
- 80 ml. kreeftenbisque
- 49 ml. room 30%
- 30 ml. water
- cayennepeper
De gelatine laten weken in wat koud water.
Kook de bisque met het water en de room even op, laat even afkoelen en voeg de uitgeknepen gelatine toe. Meng het geheel goed!
Giet het mengsel in glaasjes en laat afkoelen in de koelkast.
Meng ondertussen een beetje kreeftenvlees met een beetje peterselie en een heel klein beetje mayonaise. De mayonaise zorgt voor een beetje binding. Leg een bergje van dit mengsel op de kreeftenmousse in het midden van het glas.
Spuit, met behulp van een spuitzak een beetje zure room om dat bergje garnering.
Werk het aperitief van kreeft af met wat geraspte citroenschil, of een groter stukje kreeftenvlees.
Tafel lekker!