Skip to main content

Het Oosterschelde kreeft seizoen 2020

Het Oosterschelde Kreeft seizoen loopt van 26 maart tot 15 juli 2020. De officiële opening van het seizoen wordt jaarlijks georganiseer door de Stichting Promotie Oosterschelde kreeft.

Oosterschelde kreeft bestellen en thuis laten bezorgen? 

Op donderdag 26 maart opent cabaretier Naijib Amhali officieel het Oosterschelde kreeft seizoen 2020. Daarna zal Naijib ook de kreeft veilen de eerst gevangen Oosterschelde kreeft als veilingmeester verkopen. De opbrengst gaat naar Stichting Sawasdee. www.sawasdee.nl

Stichting Sawasdee, die haar oorsprong in Zeeland heeft, is al decennialang actief in Cambodja en Thailand. Drijvende kracht achter de stichting is de bevlogen Zeeuwse oud-ondernemer Hector Loontjens, die samen met zijn vrouw meer dan 40 jaar geleden zelf twee kinderen uit Thailand adopteerde. Sinds die tijd is het Loontjens’ levenswerk om kansarme kinderen – aanvankelijk in Thailand en nu in Cambodja – via onderwijs een beter bestaan te bieden. Sawasdee geeft hen gratis basisonderwijs en faciliteert ook gericht beroepsonderwijs.De veiling van de eerste Oosterscheldekreeft vindt plaats in de visafslag van Colijnsplaat.  Vorig jaar bracht de veiling van de eerste Oosterscheldekreeft 50.000 euro op. (PZC)

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.