Skip to main content

Het Zeeuwse mosselseizoen is officieel geopend vanuit Yerseke. De nieuwe Zeeuwse bodem mosselen werden op feestelijke wijze aan pers en publiek gepresenteerd. De Zeeuwse mosselen worden nu ook verkocht in een echt mosselautomaat op de haven van Yerseke.

Perfect van smaak

De Zeeuwse mosselen zijn dit jaar bijzonder goed te noemen. De schelpen zijn wat kleiner, maar het visgewicht van de mosselen is beduidend hoger (vleesgewicht van 30-35%) dan vorig jaar. De nieuwe Zeeuwse mosselen zijn vlezig en vol van smaak. Deze topkwaliteit mosselen staan garant voor écht genieten van de nieuwe oogst.

De nieuwe oogst Zeeuwse mosselen heeft kleinere schelpen maar zijn vlezig en vol van smaak.

Mosselkwekers en mosselhandelaren moesten dit jaar enkele weken eerder starten omdat de Zeeuwse mosselen rijp waren. Addy Risseeuw, voorman van de Zeeuwse mosselkwekers: “Mosselen zijn een natuurproduct. De ene keer word je al vroeg in het seizoen blij verrast met een mossel van uitzonderlijke kwaliteit, zoals twee jaar geleden. Dit jaar is dat nog eerder. Het is en blijft gissen naar de reden. Is het de winter die langer aanhield? Niemand die het weet.”

Proeven met Vis Winkel Online

De nieuwe oogst Zeeuwse Mosselen zijn ook bij ons weer volop te bestellen. Wij leveren uw mosselen aan huis. Bestel voor 12 uur en u heeft ze de volgende dag al in huis. Geniet van klassiek bereide mosselen of experimenteer met verschillende bereidingen. Onderstaand delen we het basisrecept.

Zeeuwse bodem mosselen bestellen

Basisrecept mosselen (Supersnel op tafel!)

  • 4 kilo mosselen (1 kilo per persoon)
  • 2 preien
  • 2 uien
  • wat takjes bladselderij
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 glas droge witte wijn, water of bier

Spoel de mosselen af. Loop ze even na en verwijder eventuele kapotte mosselen. Snijd de prei en de ui in dunne ringen. Snijd de bladselderij grof. Doe deze met de groenten, de laurier en de wijn in een grote pan.
Vul de pan voor driekwart met mosselen, strooi er peper over en breng het geheel met gesloten deksel op hoog vuur aan de kook. Het kookvocht drukt het deksel omhoog wanneer de mosselen koken. Licht het deksel op, zodat het vocht weer zakt. Schep of schud de mosselen om. Druk het deksel weer op de pan en laat op dezelfde manier het vocht het deksel nog twee keer omhoog drukken. De mosselen zijn klaar om te serveren.

Geef er verse frieten of brood met wat sausjes en een salade bij.

Zeeuwse bodem mosselen bestellen

 

Mossellunch op de zandplaat in de oosterschelde

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.