Zeeuwse oester bevat maar liefst 21 parels

De Zeeuwse oester die wij Tom Sinke en Christiaan van der Poel tijdens de landelijke mosseldag in Yerseke open maakten bleek na onderzoek bij Naturalis in Leiden niet 10 maar 21 parels te verstoppen. Onder de oester blijken nog 11 kleine parels te zitten. In ons eerdere bericht gaven we aan dat er 10 parels in zaten. We waren al bijzonder trots op deze vondst en hebben de oester naar Naturalis in Leiden gebracht voor verder onderzoek. Natuurlijk wilden we van zo’n mooie vondst ook de waarde weten.

Uitslag onderzoek Naturalis

Het onderzoek bij Naturalis leverde ons een nog veel unieker beeld. De bewuste oester bleek nog veel meer parels in zich te hebben. Daarmee pakte ook Hart van Nederland en het Journaal het weer op en onze oester is opnieuw volop in de media. Dit nieuws vinden we natuurlijk fantastisch en de waarde…. daarover verschillen de meningen. De waarde van een grotere parel zou wel 1000 euro kunnen bedragen maar natuurlijk heeft het verhaal van de vondst ook zijn waarde. Dit is zo uniek dat we het rustig willen bekijken en dat we openstaan voor verkoop. Wie belangstelling heeft mag mailen naar chris@vis-winkel-online.nl

Positief nieuws in de oester sector

We zijn niet alleen voor onszelf blij met dit nieuws. Het zet de Zeeuwse oester ook nog eens goed in het zonnetje. En juist in deze tijd waarin de oestersector volop uitdagingen heeft door de oesterboorder (een zeeslak die een gaatje in de oester boort en de oester er uit zuigt) kunnen we deze aandacht voor dit prachtige Zeeuwse product goed gebruiken.

Zelf ontdekken

Natuurlijk hebben we het over een zeer unieke gebeurtenis. Mocht je ook op zoek zijn naar parels, of heb je gewoon zin gekregen in Zeeuwse oesters? Bestel ze dan direct bij ons. Om deze feestelijke vondst te vieren doen we een gratis oestermes bij elke oesterbestelling. Klik op onderstaande aanbieding om ons assortiment te bekijken.

 

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.