Kabeljauw is een vissoort die veel vaker op tafel zou moeten staan. De meeste kabeljauw wordt gevangen in de Noordzee (let op, niet allemaal dus) en is daarmee een lokaal product. Bovendien kunt u zich met kabeljauw culinair helemaal uitleven.
Kabeljauw kopen
Kabeljauw wordt meestal gestript geleverd. Dat wil zeggen dat alle ingewanden er al uit zijn. Zo koopt u een heel kabeljauw, maar ook kabeljauw filet is mogelijk.
Kabeljauw online bestellen? Klik hier
Kabeljauw bereiden
Eén van de grote voordelen van kabeljauw is dat het visvlees zo lekker stevig is. Daarmee is de vis geschikt voor bakken, grillen, stoven en koken.
Wist je dat de lekkerste delen van de kabeljauw de wangetjes en de keel zijn? Dit is een heuse delicatesse vanwege de malse en intense smaak.
Officieel wordt ook kibbeling van kabeljauw gemaakt. Toch blijkt dat in veel gevallen anders te zijn. Maar met een mooi stukje kabeljauw kunt u natuurlijk zelf thuis ook kibbeling maken. Lekkerder dan homemade is er echt niet. En naast kibbeling kun je er vissticks van maken, of kies voor een mooie gegratineerde ovenschotel. We geven een aantal verschillende recepten met kabeljauw:
Kabeljauw fileren
Zelf een hele kabeljauw schoonmaken? Onderstaande video laat je zien hoe dat in zijn werk gaat.