was successfully added to your cart.

Laatste voorronde NK Oestersteken

By 30/08/2016 Nieuws

Op 20 september vindt tijdens Gastvrij Rotterdam in Ahoy de laatste voorronde plaats van het NK Oestersteken (georganiseerd door het Wijntheater). In deze voorronde, voor deelnemers uit met name Zuid-Holland en Zeeland, wordt gestreden om een plaats in de Grande Finale die op 10 oktober plaatsvindt tijdens BBB Maastricht.

Aan de laatste voorronde wordt deelgenomen door een tiental personen uit de oester- en viswereld. Zij staan voor de uitdaging om zo snel mogelijk 30 Zeeuwse platte oesters te openen. Een 3-koppige jury uit de gastronomische wereld controleert de plateaus met oesters op details en kwaliteit van het openmaken. De juryleden controleren bijvoorbeeld op gruis, bekijken of de oester is losgesneden en of deze nog heel is. Deelnemers aan de finale in BBB Maastricht maken kans op deelname aan het EK en WK.

Iedereen die kok, visboer, oesterman of gewoon oestergek is, kan zich gratis aanmelden voor de laatste voorronde of langskomen op dinsdag 20 september om 16.00 uur in het Wijntheater (hal 6 van Ahoy).

Meer info en inschrijving: www.wijntheater.nl/nk-oestersteken-zuid-nederland.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.