Skip to main content

Stel je nu eens voor dat het zonnetje schijnt en dat jij met je vrienden rond een grote pan mosselen in de tuin zit. De meesten zullen me nu voor gek verklaren. Dit is toch niet het mosselseizoen? Daar moet je nog even op wachten! Nou, dan heb ik een verrassing voor je.

De eerste mosselen zijn er weer

Vanaf maandag biedt Vis Winkel Online weer de eerste mosselen voor u in de webshop. Het gaat om de zogenaamde hangcultuur mosselen. Het kwaliteitsimago van de hangcultuurmosselen is niet hoog, maar liefhebbers weten dat hangcultuur mosselen een vollere smaak hebben en een prachtige gele kleur. Ze groeien trager en daardoor vind je veelal een kleinere mossel in de schelp.

Bestel hier uw verse mosselen

Bourgondisch en feestelijk tegelijk

Wij vinden het een feest te kunnen melden dat ze er weer zijn. Hangcultuur of niet, de zomer is tenslotte de mooiste periode om samen met je vrienden in de achtertuin rond een flinke pan mosselen en een glas wijn te genieten van het leven. Die eerste mosselen eet je puur natuur. Geef er Vlaamsche Frieten, en een lekker sausje bij. Een geweldige avond is gegarandeerd.

Even de basics

Basisrecept mosselen

4 kilo mosselen (1 kilo per persoon)

2 preien

2 uien

wat takjes bladselderij

2 laurierblaadjes

1 glas droge witte wijn, water of bier

Spoel de mosselen af. Loop ze even na en verwijder eventuele kapotte mosselen. Snijd de prei en de ui in dunne ringen. Snijd de bladselderij grof. Doe deze met de groenten, de laurier en de wijn in een grote pan.
Vul de pan voor driekwart met mosselen, strooi er peper over en breng het geheel met gesloten deksel op hoog vuur aan de kook. Het kookvocht drukt het deksel omhoog wanneer de mosselen koken. Licht het deksel op, zodat het vocht weer zakt. Schep of schud de mosselen om. Druk het deksel weer op de pan en laat op dezelfde manier het vocht het deksel nog twee keer omhoog drukken. De mosselen zijn klaar om te serveren.

Geef er verse frieten of brood met wat sausjes bij.

Bestel hier uw verse mosselen

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.