Skip to main content

Vis garen; tips & trucs

By Tips & Trucs, Verse visNo Comments

Goede vis kopen is één. De vis op een juiste manier bereiden is twee! Heeft u een mooi stukje vis gekocht dan is het natuurlijk zonde als deze niet op de juiste manier op het bord terechtkomt. Een mootje vis moet sappig en mals zijn en mag zeker ook een bite hebben. Lastig? Nee hoor, maar je moet de trucjes even kennen. Voor een lekker visje is het van belang om u te verdiepen in de herkomst van de vis, de versheid van de vis en de bereidingswijze. Voor de eerste twee heeft u een vakman nodig waar u op kunt vertrouwen. De laaste (de bereiding) is helemaal aan uzelf. We geven u graag wat tips voor een beter resultaat op het bord. Read More

OESTERS UIT HET MEER VAN THAU

By Webshop nieuwsNo Comments

OESTERS UIT HET FRANSE MEER VAN THAU ( L’HUITRE DE BOUZIGUES )

Oesters uit het meer van Thau zijn wereldberoemd. Wij nemen ons werk dan ook met plezier mee op vakantie en namen een kijkje bij deze indrukwekkende oesterteelt. Op de route van Marseillan naar Meze en uiteindelijk richting Bouzigues konden we de oesterparken al zien. De wijngaarden langs de route brengen ons al helemaal in de sfeer. Je zou dan toch denken dat dit lokaal voedsel nr. 1 is in die regio! Niets van dat alles is waar. Slechts 10% van de oesters blijft in Frankrijk. De overige 90% gaat naar landen als Spanje en Italië.

Read More

FRANSE OESTERS HUITRES TARBOURIECH

By Webshop nieuwsNo Comments

FRANSE OESTERS HUITRES TARBOURIECH

Oesters van Tarbouriech – We lieten deze week al iets zien van onze ervaringen op vakantie. Vandaag nog zo’n prachtig verhaal. Tijdens onze vakantie waren we al naar Bouzique geweest. Nu zijn we er weer op advies van een oesterhandelaar uit Yerseke. Dat we deze hotspot gemist hebben blijkt achteraf niet zo vreemd. De oesterkwekerij ligt verscholen in de wijngaarden (lees ook ons andere reisverslag) net buiten het dorpje Marseillan. Read More

kerst bestellingen 2017

Bestel op tijd voor de feestdagen!

By Webshop nieuwsNo Comments

Kerst en de jaarwisseling zijn extreem druk. Iedereen wil graag zeker zijn van de juiste en verse leveringen. Daarom geven we u graag een aantal tips bij het bestellen.

KERST:

Bestel uw vis uiterlijk op 22-12-2016 voor 12:00 uur. Deze bestellingen worden op 23 december bij u geleverd. Eerder bestellen mag natuurlijk altijd. Geef dan bij de opmerkingen even aan wanneer u het geleverd wil hebben. Read More

Vis-Winkel-Online lanceert Oosterschelde Kerstpakketten

By NieuwsNo Comments

01 November 2016 – Eén van de meest opvallende foodtrends is de vraag naar lokale producten. We worden weer trots op al het lekkers dat ons eigen land te bieden heeft. Vis Winkel Online geeft al vanaf de start volop aandacht aan Nederlandse vis. Met onze roots in het Zeeuwse Yerseke is de keuze voor eerlijke vis en de prachtige producten uit Nationaal monument de Oosterschelde natuurlijk snel gemaakt. Read More

Tweede horeca-editie NationaleMosselweek

By NieuwsNo Comments

Na groot succes vorig jaar

Tweede horeca-editie NationaleMosselweek

Van 3 tot en met 11 september 2016 vindt voor de tweede keer de restaurant-editie van de Nationale Mosselweek plaats. Na het grote succes van vorig jaar, waaraan 300 restaurants deelnamen, is besloten dit jaar weer een mosselweekte organiseren. Deze week staat volledig in het teken van het meest iconische streekproduct van Zeeland: de Zeeuwse mossel. Restaurants bieden een overheerlijk mosselmenu of -gerecht aan voor een aantrekkelijke prijs. Het idee komt van de Zeeuwse mosselsector en is bedoeld Nederland kennis te laten maken met de zilte lekkernij. Read More

Laatste voorronde NK Oestersteken

By NieuwsNo Comments

Op 20 september vindt tijdens Gastvrij Rotterdam in Ahoy de laatste voorronde plaats van het NK Oestersteken (georganiseerd door het Wijntheater). In deze voorronde, voor deelnemers uit met name Zuid-Holland en Zeeland, wordt gestreden om een plaats in de Grande Finale die op 10 oktober plaatsvindt tijdens BBB Maastricht. Read More