Deze vis ovenschotel bewijst hoe smaakvol, maar ook hoe makkelijk het is om een eigen visgerecht op tafel te zetten. Geniet van pure smaken uit de oven.
Read More
Goede vis kopen is één. De vis op een juiste manier bereiden is twee! Heeft u een mooi stukje vis gekocht dan is het natuurlijk zonde als deze niet op de juiste manier op het bord terechtkomt. Een mootje vis moet sappig en mals zijn en mag zeker ook een bite hebben. Lastig? Nee hoor, maar je moet de trucjes even kennen. Voor een lekker visje is het van belang om u te verdiepen in de herkomst van de vis, de versheid van de vis en de bereidingswijze. Voor de eerste twee heeft u een vakman nodig waar u op kunt vertrouwen. De laaste (de bereiding) is helemaal aan uzelf. We geven u graag wat tips voor een beter resultaat op het bord. Read More
Mosselen uit de Nederlandse wateren mogen ook de komende vijf jaar het MSC-keurmerk voeren. Met glans hebben zowel de mosselbodemcultuur-kwekers als de hangcultuurkwekers het hercertificeringstraject doorlopen. Nederlandse mosselen uit de Waddenzee en Oosterschelde en Zeeuwse hangcultuurmosselen zijn aantoonbaar duurzaam. Read More
Sliptong is een heerlijk en botermals visje. Het bakken van een sliptong is helemaal niet zo lastig en levert je echt een heerlijk stukje vis bij je maaltijd. Read More
OESTERS UIT HET FRANSE MEER VAN THAU ( L’HUITRE DE BOUZIGUES )
FRANSE OESTERS HUITRES TARBOURIECH
Oesters van Tarbouriech – We lieten deze week al iets zien van onze ervaringen op vakantie. Vandaag nog zo’n prachtig verhaal. Tijdens onze vakantie waren we al naar Bouzique geweest. Nu zijn we er weer op advies van een oesterhandelaar uit Yerseke. Dat we deze hotspot gemist hebben blijkt achteraf niet zo vreemd. De oesterkwekerij ligt verscholen in de wijngaarden (lees ook ons andere reisverslag) net buiten het dorpje Marseillan. Read More
Kerst en de jaarwisseling zijn extreem druk. Iedereen wil graag zeker zijn van de juiste en verse leveringen. Daarom geven we u graag een aantal tips bij het bestellen.
KERST:
Bestel uw vis uiterlijk op 22-12-2016 voor 12:00 uur. Deze bestellingen worden op 23 december bij u geleverd. Eerder bestellen mag natuurlijk altijd. Geef dan bij de opmerkingen even aan wanneer u het geleverd wil hebben. Read More
01 November 2016 – Eén van de meest opvallende foodtrends is de vraag naar lokale producten. We worden weer trots op al het lekkers dat ons eigen land te bieden heeft. Vis Winkel Online geeft al vanaf de start volop aandacht aan Nederlandse vis. Met onze roots in het Zeeuwse Yerseke is de keuze voor eerlijke vis en de prachtige producten uit Nationaal monument de Oosterschelde natuurlijk snel gemaakt. Read More
Na groot succes vorig jaar
Tweede horeca-editie NationaleMosselweek
Van 3 tot en met 11 september 2016 vindt voor de tweede keer de restaurant-editie van de Nationale Mosselweek plaats. Na het grote succes van vorig jaar, waaraan 300 restaurants deelnamen, is besloten dit jaar weer een mosselweekte organiseren. Deze week staat volledig in het teken van het meest iconische streekproduct van Zeeland: de Zeeuwse mossel. Restaurants bieden een overheerlijk mosselmenu of -gerecht aan voor een aantrekkelijke prijs. Het idee komt van de Zeeuwse mosselsector en is bedoeld Nederland kennis te laten maken met de zilte lekkernij. Read More
Op 20 september vindt tijdens Gastvrij Rotterdam in Ahoy de laatste voorronde plaats van het NK Oestersteken (georganiseerd door het Wijntheater). In deze voorronde, voor deelnemers uit met name Zuid-Holland en Zeeland, wordt gestreden om een plaats in de Grande Finale die op 10 oktober plaatsvindt tijdens BBB Maastricht. Read More