Skip to main content

Spido Rotterdam; Zeeuwse mosselen op het Rotterdamse water

By NieuwsNo Comments

 

Culinaire Mosselproeverij

Een avondcruise voor culinaire avonturiers en mosselliefhebbers.

Geniet van (Zeeuwse) mosselen op het Rotterdamse water!

Spido organiseert wederom een bijzondere avondcruise die in het teken staat van het genieten van de mossel delicatesse.
Wij beginnen met een kijkje in de wereld van de Zeeuwse mosselvisserij.
Vervolgens wordt u een heerlijk buffet aangeboden waarin de mossel in diverse gedaantes de culinaire hoofdrol heeft in een constant veranderend Rotterdams decor. Onderweg staat u ook nog een heel bijzonder muzikaal intermezzo te wachten.

Wij vertrekken vanaf de voet van de Erasmusbrug en varen, met de Rotterdamse Skyline als achtergrond, langs de prachtig verlichte gebouwen en havens. Tevens varen wij richting het havengebied, waar u een 24/7 bedrijvigheid zult aanschouwen.

Tijdens onze Mosselproeverij treden de volgende acteurs op:

Mosselkroketten 
Deze overbekende rakkers doen hun vlees broeders verbleken en hebben ook geen broodje nodig.

Geurig Mosselsoepje met kerrieroom
Wij zullen het eerlijk opbiechten. Dit soepje hebben we voor het eerst gegeten in een eettentje naast  de Taj Mahal.

Zeeuwse mosselquiche
“Where Zeeland meets France!” Nuchtere Zeeuwse topkwaliteit met een klassieke Franse slag.

Zeeuwse mosselpan met spek
Deze topper is nog geen klassieker maar wel een echte lokale held.

Viva! Paella met mosselen
Deze Spanjaard laat u de vakantie weer herbeleven.

Mosselsateetjes met sojadip
Wij varen er niet naar toe maar onze mosselsateetjes laten u toch even Azië ervaren.

De Klassiek gekookte mosselen
“If it works, don’t fix it!” Deze klassieker kan deze avond niet ontbreken en doet dat dan ook niet.

Programma:
19.00 uur    Inscheping bij Spido en ontvangst met welkomstcocktail.
19.30 uur    Afvaart
Buffet
22.30 uur    Terugkomst Spido, aansluitend ontscheping.

Datum: 
Vrijdag 23 oktober 2015

Tarief:
€ 39,95 p.p.
De bovengenoemde prijs is inclusief het programma, welkomstcocktail en buffet.
Overige dranken zijn voor eigen rekening.

Read More

Geen 10 maar 21 parels in Zeeuwse Oester

By NieuwsNo Comments

Zeeuwse oester bevat maar liefst 21 parels

De Zeeuwse oester die wij Tom Sinke en Christiaan van der Poel tijdens de landelijke mosseldag in Yerseke open maakten bleek na onderzoek bij Naturalis in Leiden niet 10 maar 21 parels te verstoppen. Onder de oester blijken nog 11 kleine parels te zitten. In ons eerdere bericht gaven we aan dat er 10 parels in zaten. We waren al bijzonder trots op deze vondst en hebben de oester naar Naturalis in Leiden gebracht voor verder onderzoek. Natuurlijk wilden we van zo’n mooie vondst ook de waarde weten. Read More

Oesters steken in de media

By Webshop nieuwsNo Comments

Maandag 7 september werd  het Belgisch- Nederlands oesterseizoen officieel geopend. Tijd om de Zeeuwse oester daarna ook open te steken. Daartoe was op maandag 14 september in Brasserie “De Vluchthaven” te Bruinisse voor de derde keer het Premier Nederlands Kampioenschap Oestersteken georganiseerd. Deze wedstrijd is de Nederlandse voorronde voor het wereldkampioenschap oestersteken dat op zaterdag 26 september tijdens het Ierse Galway International Oyster Festival zal gaan plaatsvinden. Read More

Zeeuwse oesters uit het Grevelingen meer

Nederlands Oesterseizoen 2015-2016 officieel geopend

By NieuwsNo Comments

De officiële opening gebeurde door het overhandigen van de oesters uit de eerste ‘sleep’ van de YE60 aan burgemeester Ger van de Velde-De Wilde van Tholen, burgemeester Gerard Rabelink van Schouwen-Duiveland en wethouder Izak Vogelaar van Reimerswaal. Deze overhandiging was op de Oosterschelde. De eerste oesters die gesleept werden, waren platte oesters. Voorzitter Cees van Liere van de Nederlandse Oestervereniging: “Het belooft een goed jaar te worden, de kwaliteit van de oesters is uitstekend en we kunnen vanaf nu genieten van de heerlijke Zeeuwse oesters uit de Oosterschelde. Alleen in de kom van de Oosterschelde hebben we te kampen met de Japanse Oesterboorder. Maar met de flexibiliteit van de oestersector hopen we dit probleem op termijn het hoofd te bieden.” Read More

Zaterdag Nationale Mosselweek van start

By NieuwsNo Comments

Van zaterdag 29 augustus tot en met zondag 6 september is het Nationale Mosselweek. Om de start van de Nationale Mosselweek te vieren gaat chef-kok Julius Jaspers op 31 augustus Zeeuwse mosselen bereiden in zijn restaurant Happyhappyjoyjoy in Amsterdam. Het accent van de vijfde editie van deze Nationale Mosselweek ligt op horecagelegenheden. Tijdens deze promotieweek zijn er zo’n 280 restaurants in heel Nederland die meedoen met de mosselweek. Zij serveren een mosselmenu of -gerecht met Zeeuwse mosselen. Read More