Het eten van veel vis verlaagt waarschijnlijk de kans op een depressie.
Dat blijkt uit een meta-analyse van studies naar de effecten van vis op de gezondheid, gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift Journal of Epidemiology and Community Health. Read More
Culinaire Mosselproeverij
Geniet van (Zeeuwse) mosselen op het Rotterdamse water!
Spido organiseert wederom een bijzondere avondcruise die in het teken staat van het genieten van de mossel delicatesse.
Wij beginnen met een kijkje in de wereld van de Zeeuwse mosselvisserij.
Vervolgens wordt u een heerlijk buffet aangeboden waarin de mossel in diverse gedaantes de culinaire hoofdrol heeft in een constant veranderend Rotterdams decor. Onderweg staat u ook nog een heel bijzonder muzikaal intermezzo te wachten.
Wij vertrekken vanaf de voet van de Erasmusbrug en varen, met de Rotterdamse Skyline als achtergrond, langs de prachtig verlichte gebouwen en havens. Tevens varen wij richting het havengebied, waar u een 24/7 bedrijvigheid zult aanschouwen.
Tijdens onze Mosselproeverij treden de volgende acteurs op:
Mosselkroketten
Deze overbekende rakkers doen hun vlees broeders verbleken en hebben ook geen broodje nodig.
Geurig Mosselsoepje met kerrieroom
Wij zullen het eerlijk opbiechten. Dit soepje hebben we voor het eerst gegeten in een eettentje naast de Taj Mahal.
Zeeuwse mosselquiche
“Where Zeeland meets France!” Nuchtere Zeeuwse topkwaliteit met een klassieke Franse slag.
Zeeuwse mosselpan met spek
Deze topper is nog geen klassieker maar wel een echte lokale held.
Viva! Paella met mosselen
Deze Spanjaard laat u de vakantie weer herbeleven.
Mosselsateetjes met sojadip
Wij varen er niet naar toe maar onze mosselsateetjes laten u toch even Azië ervaren.
De Klassiek gekookte mosselen
“If it works, don’t fix it!” Deze klassieker kan deze avond niet ontbreken en doet dat dan ook niet.
Programma:
19.00 uur Inscheping bij Spido en ontvangst met welkomstcocktail.
19.30 uur Afvaart
Buffet
22.30 uur Terugkomst Spido, aansluitend ontscheping.
Datum:
Vrijdag 23 oktober 2015
Tarief:
€ 39,95 p.p.
De bovengenoemde prijs is inclusief het programma, welkomstcocktail en buffet.
Overige dranken zijn voor eigen rekening.
Meer dan de helft van de verse vis die op de markt wordt verkocht, is niet vers, blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond. Soms krijgt de koper zelfs bedorven filet mee. De resultaten van het onderzoek staan in de nieuwste Gezondgids. Read More
Zeeuwse oester bevat maar liefst 21 parels
De Zeeuwse oester die wij Tom Sinke en Christiaan van der Poel tijdens de landelijke mosseldag in Yerseke open maakten bleek na onderzoek bij Naturalis in Leiden niet 10 maar 21 parels te verstoppen. Onder de oester blijken nog 11 kleine parels te zitten. In ons eerdere bericht gaven we aan dat er 10 parels in zaten. We waren al bijzonder trots op deze vondst en hebben de oester naar Naturalis in Leiden gebracht voor verder onderzoek. Natuurlijk wilden we van zo’n mooie vondst ook de waarde weten. Read More
We hebben zojuist de uitslag van het onderzoek opgehaald bij Naturalis van de oester met de 10 parels. En…. we hebben nieuws…. groot nieuws. Vanavond hier op de blog en bij Hart Van Nederland. Read More
Maandag 7 september werd het Belgisch- Nederlands oesterseizoen officieel geopend. Tijd om de Zeeuwse oester daarna ook open te steken. Daartoe was op maandag 14 september in Brasserie “De Vluchthaven” te Bruinisse voor de derde keer het Premier Nederlands Kampioenschap Oestersteken georganiseerd. Deze wedstrijd is de Nederlandse voorronde voor het wereldkampioenschap oestersteken dat op zaterdag 26 september tijdens het Ierse Galway International Oyster Festival zal gaan plaatsvinden. Read More
De officiële opening gebeurde door het overhandigen van de oesters uit de eerste ‘sleep’ van de YE60 aan burgemeester Ger van de Velde-De Wilde van Tholen, burgemeester Gerard Rabelink van Schouwen-Duiveland en wethouder Izak Vogelaar van Reimerswaal. Deze overhandiging was op de Oosterschelde. De eerste oesters die gesleept werden, waren platte oesters. Voorzitter Cees van Liere van de Nederlandse Oestervereniging: “Het belooft een goed jaar te worden, de kwaliteit van de oesters is uitstekend en we kunnen vanaf nu genieten van de heerlijke Zeeuwse oesters uit de Oosterschelde. Alleen in de kom van de Oosterschelde hebben we te kampen met de Japanse Oesterboorder. Maar met de flexibiliteit van de oestersector hopen we dit probleem op termijn het hoofd te bieden.” Read More
In heel Nederland zijn de komende tijd mosselfeesten en vis evenementen te vinden. Iedere visliefhebber kan zijn of haar hart ophalen op deze bruisende evenementen. Een kort overzicht van de mogelijkheden. Read More
Van zaterdag 29 augustus tot en met zondag 6 september is het Nationale Mosselweek. Om de start van de Nationale Mosselweek te vieren gaat chef-kok Julius Jaspers op 31 augustus Zeeuwse mosselen bereiden in zijn restaurant Happyhappyjoyjoy in Amsterdam. Het accent van de vijfde editie van deze Nationale Mosselweek ligt op horecagelegenheden. Tijdens deze promotieweek zijn er zo’n 280 restaurants in heel Nederland die meedoen met de mosselweek. Zij serveren een mosselmenu of -gerecht met Zeeuwse mosselen. Read More
Het is slecht gesteld met de kwaliteit van sushi in all-you-can-eat-restaurants. Dat stelt de Consumentenbond na onderzoek bij 20 restaurants in het land. 64 procent van de onderzochte sushi’s bevatte te veel bacteriën. Read More