Oosterschelde kreeft

Oosterschelde kreeft seizoen

Het Oosterschelde Kreeft seizoen loopt van 28 maart tot 15 juli 2019. De officiële opening van het seizoen wordt jaarlijks georganiseer door de Stichting Promotie Oosterschelde kreeft.

Op donderdag 28 maart opent sportverslaggever Kees Jansma officieel het Oosterschelde kreeft seizoen 2019. Daarna zal Ronald Koeman, de bondscoach van het Nederlands elftal, de eerst gevangen Oosterschelde kreeft als veilingmeester verkopen.

Lees hier meer

Oosterschelde Kreeft kopen – Natuurlijk bij Vis Winkel Online

  • Verse kreeft

    Oosterscheldekreeft

     45.00 95.50

Tip van de chef

Er zijn oneindig veel bereidings- en serveermethodes. Volgens Jannis Brevet van Inter Scaldes is een combinatie van sinaasappelazijn en witte wijn een absolute aanrader. Tip van Jannes Brevet: Kook de Oosterschelde kreeft in een bouillon op 80 graden Celsius. Laat de Oosterschelde kreeft daarna een kwartier rusten, zodat het vlees mooi ontspant en heerlijk licht van smaak wordt.

Zo wordt Oosterschelde kreeft gevangen

Oosterschelde kreeft komt voor in diverse delen van de Oosterschelde. De Oosterschelde kreeft leeft op de bodem op plaatsen waar veel stenen liggen. De stenen bieden een schuilplaats voor de kreeften. De kreeften worden op drie verschillende manieren gevangen.

Kreeft bereiden

Vers kreeft bereiden is in veel keukens nog echt een lastig onderwerp. Met deze stap voor stap instructie gaat het jou ook lukken. Geniet van verse kreeft!