fbpx
was successfully added to your cart.

Oosterschelde kreeft seizoen 2018 weer succesvol van start

Oosterschelde kreeft

Het Oosterschelde Kreeft seizoen is op donderdag 29 maart weer geopend. Natuurlijk is dit unieke en lokale product verkrijgbaar in onze shop. In dit artikel delen we de feiten over de opening van het Oosterschelde kreeft seizoen, maar ook de bijpassende wijn en een aantal recepten om eens uit te proberen.

Oosterschelde Kreeft seizoen

Het Oosterschelde Kreeft seizoen loopt van 29 maart tot 15 juli 2018. De officiële opening van het seizoen wordt jaarlijks georganiseer door de Stichting Promotie Oosterschelde kreeft. Dit jaar met Claudia en Jannis Brevet van het bekroonde 3-sterren Michelin restaurant Inter Scaldes uit Kruiningen. Zij bevelen de Oosterschelde Kreeft van harte aan.

Oosterschelde Kreeft bereiden

Er zijn oneindig veel bereidings- en serveermethodes. Volges Jannis Brevet van Inter Scaldes is een combinatie van sinaasappelazijn en witte wijn een absolute aanrader. Tip van Jannes Brevet: Kook de Oosterschelde kreeft in een bouillon op 80 graden Celcius. Laat de Oosterschelde kreeft daarna een kwartier rusten, zodat het vlees mooi ontspant en heerlijk licht van smaak wordt.

Oosterschelde kreeft bestellen

Kreeft met…

Een seizoensproduct als de Oosterschelde kreeft kunt u op heel veel manieren serveren, maar het meest voor de hand liggend is natuurlijk met ingrediënten die in het zelfde seizoen van topkwaliteit zijn. Probeer eens Oosterschelde kreeft in combinatie met asperges, of kies voor een combinatie met tomaat en pasta.

Wijn en Oosterschelde kreeft

Ieder jaar wordt er een perfect passende wijn gezocht bij de Oosterschelde kreeft. Dit jaar is gekozen voor een frisse Chardonnay van het Franse wijnhuis Cave de Pomérols, met een soepel botertje in de afdronk. Deze witte wijn met een licht droog en zacht karakter toont tevens noten van: rijpe perzik, ananas en lichte houd aroma’s. Het kunstwerk voor het etiket van de fles werd dit jaar ontworpen door de negentienjarige Nouria Verhage uit Zierikzee.

Kreeftenwijn Oosterschelde Kreeft 2018

Kreeftenwijn Oosterschelde Kreeft seizoen 2018

Veiling

De eerste kreeft werd samen met een door de kreeftenkoningin gesigneerde fles kreeftenwijn, geveild ten behoeve van het goede doel, War Child.

De veiling werd dit jaar geleid door Edwin Vinke, eigenaar van 2 sterren restaurant De Kromme Watergang te Hoofdplaat. Dit jaar had de koper Simonis van Viswinkel en -restaurant Simonis uit Scheveningen, het hoogste bod met € 22.500,00.

Links

Zomaar een paar leuke tips:

Video


Voorgerecht Oosterschelde kreeft from Recepten van Topchefs on Vimeo.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.