Skip to main content

Dunne plakjes rauwe tonijn, besprenkeld met een smaakvolle saus, vormen een heerlijk voorgerecht. Tonijncarpaccio is gebaseerd op een gerecht van rauw rundvlees dat is genoemd naar de vijftiende-eeuwse kunstenaar Vittore Carpaccio en wordt geserveerd in Harry’s Bar in Venetië. Vis van sashimikwaliteit is de beste vis die u kunt krijgen.

225-400 g tonijn van sashimi kwaliteit, 2,5 cm dik, zonder vel, afgespoeld en droog gedept
175 g mayonaise van goede kwaliteit
1 el grove mosterd
2 el vers citroensap
Extra virgine olijfolie
1 el kappertjes, uitgelekt, voor het garneren grof zeezout naar smaak.

Wikkel de tonijn in folie en leg hem een paar uur in de vriezer, tot hij stevig begint te worden maar nog niet helemaal is bevroren. Snijd hem horizontaal in 4 stukken van 0.5 cm dik. Leg een stuk tonijn tussen 2 stukken vetvrij papier en klop erop tot hij ongeveer 0.3 cm dik is. Herhaal dit met de overige stukken. Leg ze, nog steeds in het vetvrije papier, tot het moment van serveren in de koelkast.

Klop de mayonaise, mosterd en het citroensap in een kom glad. Schep de saus in een plastic zak en sluit hem af. Schenk vlak voor het serveren de olijfolie op een schaal en leg de stukken tonijn erop. Knip een hoekje uit de plastic zak en knijp de carpacciosaus over de tonijn. Garneer het geheel met de kappertjes en strooi er wat zeezout over.

Voor 4 personen

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.