Skip to main content

Heel eenvoudig: op de oesteracademy. Afgelopen week kregen wij een rondleiding op de oesteracademy. Deze academy heeft alle kennis in huis wat betreft oesters en bijpassende wijn. De cursus bestaat uit een aantal uren actief bezig zijn met het product. Het openen van een oester komt hierbij natuurlijk uitgebreid aan bod, maar ook het proeven en smaakherkenning is een belangrijk onderdeel. Om het brevet te halen ben je ongeveer 2 1/2 uur in touw. Als je dit traject hebt doorlopen dan weet je eigenlijk al heel veel van de Zeeuwse platte oester en de Zeeuwse creuses, maar ook andere bekende oesterstreken komen aan bod.

 

OESTEROLOOG

De cursus is onder chefs en keuken personeel erg in trek, maar ook de hobbykoks weten hier de weg te vinden. U kunt het dus ook. Als het brevet eenmaal is gehaald kan je de opleiding Oestroloog volgen. Deze zal in samenwerking met het Scalda college gegeven worden. In deze opleiding ga je dieper in op de leefomgeving waar de oester gekweekt wordt en hoe deze daardoor zijn smaak krijgt. Ook komen er veel soorten oester aan bod waar je ‘normaal’ nooit van zou horen, en dat maakt het zo ongelooflijk interessant. Het openen van welke oester dan ook is na deze opleiding ook geen struikelblok meer. Als u naast hobbyist ook nog werkt in de horeca of u opent oesters op een feestje dan is het wel belangrijk dat u de klant van goed advies kan voorzien.

Oesterput14

In hetzelfde gebouw zit ook oesterput14. Vanuit dit schitterende restaurant/terras kijk je uit over de oesterputten. Kijk hier voor meer informatie en datums.

Join the discussion 2 Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.