was successfully added to your cart.

Zeeuwse bodem mosselen weer verkrijgbaar

By 24/06/2017 Mosselen, Nieuws

Donderdag 22 juni 2017 – De Zeeuwse bodem mosselen zijn er weer! Jaarlijks kijken wij uit naar de start van het nieuwe seizoen bodem mosselen. Het zijn nog altijd de beste en lekkerste mosselen die aangeboden worden. De start van het seizoen wordt volledig bepaald door de natuur. De mosselveiling in Yerseke bepaald het gemiddelde visgewicht en aan de hand van dat gewicht wordt bepaald of de mosselen voldoende geschikt zijn voor consumptie.

De R in de maand?

Nog altijd houden veel mensen zich vast aan de R in de maand zit. Dit is echter een fenomeen van vroeger tijden. In die tijden waren de technische mogelijkheden (denk vooral aan koelingen) veel beperkter en startte men dus later met de Zeeuwse bodem mosselen.

Genieten

De liefhebber weet het…. niets is lekkerder dan een puur pannetje mosselen. Wat groenten en een scheutje wijn, en binnen 10 minuten staat er een dampende pan mosselen op tafel.

Zeeuwse bodem mosselen

Voor 4 personen

  • 4 kilo mosselen
  • 2 preien
  • 2 uien
  • 1 winterwortel
  • wat takjes bladselderij
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 glas droge witte wijn, water of bier

Spoel de mosselen af. Verwijder kapotte schelpen. Snijd de prei en de ui in dunne ringen, snijd de wortel in ragfijne reepjes. Snijd de selderij grof.

Doe groenten, selderij laurier en wijn/bier of water in een grote pan. Vul de pan voor 3/4 met mosselen. Kruid met wat vers gemalen peper. Doe het deksel op de pan en breng aan de kook. Laat de mosselen 10 minuten koken.

Serveer de Zeeuwse bodem mosselen met brood of frietjes en maak er wat lekkere sausjes bij.

In ons assortiment

Mosselen Mosselpannen Saus voor bij de mosselen Bijpassende Zeeuwse wijnen

 

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.