fbpx
was successfully added to your cart.

Zeeuwse Oesters weer verkrijgbaar

By 17/09/2018 Nieuws, Oesters
Zeeuwse oesters

Zeeuwse Oesters weer verkrijgbaar! – Het Oesterseizoen van 2018/2019 wordt officieel geopend in het Zeeuwse Yerseke. Vanaf nu kunt u weer genieten van de Zeeuwse Oesters.

Zeeuwse Oestersoorten

In de volksmond hebben we het over Zeeuwse oesters. Er zijn echter twee soorten Zeeuwse Oesters. De Zeeuwse Platte en de Zeeuwse Creuses. Welke je lekker vindt kun je alleen ontdekken door te proeven.

Culinair genieten

Oesters staan symbool voor culinair genieten. Nog altijd worden oesters vooral gegeten tijdens vakanties of als er iets te vieren valt. De oester kent weliswaar meerdere bereidingsmogelijkheden, maar nog altijd worden de meeste oesters puur gegeten met een beetje citroen. Ook gegratineerde oesters zijn nog altijd populair.

Zeeuwse Oesters; Dat moet je vaker doen!

De Zeeuwse Oesters worden bedreigt door de Oesterboorder. Een slakje dat zich door de schelp van de oester heen eet en deze vervolgens leeg zuigt. Deze bedreiging neemt steeds grotere vormen aan en is een serieus probleem voor de Zeeuwse oesterbranche. Inmiddels zoekt de branche naar oplossingen. Steun de branche door eens vaker oesters thuis te serveren.

Live meekijken

Donderdag 20 september 2018 wordt het seizoen weer officieel geopend. Wij zijn daarbij en laten u live meekijken op diverse social media kanalen met #NU-OESTERS

Veiling eerste oestervaatje

Traditiegetrouw wordt bij de opening van het oesterseizoen het eerste vaatje geveild voor een goed doel. Dit jaar is de opbrengst voor “DE VROUW IN BEELD” Ook de veiling is te volgen via #NU-OESTERS

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.