was successfully added to your cart.

Hollandse Nieuwe Haring 2017 vanaf 15 juni weer verkrijgbaar

By 12/05/2017 Vis info
Hollandse nieuwe 2017

Het eerste vaatje Hollandse Nieuwe wordt op dinsdag 13 juni traditioneel geveild. Onder het motto ‘echte maatjes laten liefste wensen uitkomen!’ zal de opbrengst dit jaar gaan naar Make-A-Wish Nederland, terwijl Wendy van Dijk de presentatie van dit evenement zal verzorgen als ambassadeur van dit goede doel.

Ieder jaar organiseert het Nederlands Visbureau de veiling van het eerste vaatje en gaat de opbrengst naar een goed doel. Dit jaar gaat de opbrengst naar Make-A-Wish Nederland. De stichting houdt zich dagelijks bezig met het vervullen van de allerliefste wens van kinderen met een ernstige, soms levensbedreigende ziekte. Zelf blijkt de stichting ook één grote wens te hebben: een ‘Wish-on-Wheels’.

Gezamenlijk gaan het Nederlands Visbureau en Make-A-Wish zich inzetten voor het vervullen van  deze bijzondere wens:  ‘Wish-on-Wheels’.  De stichting wil heel graag een speciale bus, uitgerust met alle materialen die zintuigen activeren, zoals een waterbed, lichtjes en muziek. Deze bus is  bedoeld om de wensen van kinderen, met een beleving jonger dan drie jaar en een levensbedreigende ziekte, te vervullen. ‘Door hen te kunnen bezoeken met deze bus, kunnen we kind en gezin een onvergetelijke beleving geven door hen in een veilige omgeving te laten genieten, aldus Hanneke Verburg, directeur van Make-A-Wish. Ambassadeur Wendy van Dijk zal namens het goede doel aanwezig zijn als presentatrice van de veiling en is zeer gemotiveerd een opbrengst te realiseren die deze aanvulling voor deze specifieke groep kinderen mogelijk maakt.

Agnes Leewis, directeur van het Nederlands Visbureau: ‘Wij zien graag dat de opbrengst van de veiling naar een concreet en tastbaar project gaat. De ‘Wish-on-Wheels’ -bus kan van waarde zijn voor veel kinderen en hun ouders en we hopen daarom natuurlijk ook dit jaar weer op een mooie opbrengst om dit goede doel letterlijk en figuurlijk “op weg te helpen”.’

De veiling van het eerste vaatje Hollandse Nieuwe vindt traditioneel in Scheveningen plaats, daags vóór de start van de verkoop van de nieuwe haring in het hele land. Zodra de nieuwe haringen weer overal verkrijgbaar zijn, wordt de komst van de nieuwe vangst 2017 op tal van plaatsen gevierd met haringparty’s en andere evenementen, zoals Vlaggetjesdag. Vlaggetjesdag Scheveningen vindt altijd plaats op de eerste zaterdag, volgend op de officiële start van het seizoen.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.