
In het ijskoude winterwater vind jaarlijks een fantastisch wonder plaats. De aankomst van Skrei in Noorwegen. Rond de Lofoten-eilanden wordt jaarlijks uitgekeken naar de allereerste Skrei. Read More
In het ijskoude winterwater vind jaarlijks een fantastisch wonder plaats. De aankomst van Skrei in Noorwegen. Rond de Lofoten-eilanden wordt jaarlijks uitgekeken naar de allereerste Skrei. Read More
Een goede kreeftsoep is een feestje om te serveren aan je gasten. In deze kreeftsoep moet liefde en aandacht zitten en dat zullen je gasten zien en proeven. Read More
De kerst bestellingen komen binnen en dat motiveert ons enorm. Omdat kerst dit jaar op vrijdag en zaterdag is, zullen wij woensdag 23e (eventueel donderdag in overleg) uitleveren in België en Nederland. Dit kan gezien onze producten super vers zijn en wij dat ook 100% garanderen!
Al zeker van wat er op het menu staat deze Kerst? Wij adviseren om zo vroeg mogelijk te bestellen! Al onze producten worden vers geleverd en kunnen na levering ingevroren worden. Een uitzondering zijn onze diepvriesproducten, deze kunnen niet nogmaals ingevroren worden.
Wij waren toch wat voorzichtig, maar toen het schaaltje na 5 minuten uit de magnetron kwam en wij de folie verwijderden, sloeg mijn iets wat kritische houding over in enthousiasme!
De geur van verse mosselen en heerlijke groentes, perfect gaar gestoomd…heerlijk! Elke dag worden de mosselen vers gespoeld en in het schaaltje gedaan. Kruiden en groentes worden toegevoegd en daarna gaat het schaaltje in de vacuüm machine. Hier wordt door middel van een gas en folie de mossel en groente in staat gesteld om een aantal dagen langer houdbaar te blijven.
Je prikt een paar gaatjes in de folie, daarna 5 minuten in de magnetron en klaar. Read More
Oosterschelde kreeft met lamsoorkruidenboter is een heerlijk gerecht van heerlijke happen. Vorige week kregen we ( Francine en Chris) contact over Zeeuwse lamsoor, en van het een kwam het ander het is dus Oosterschelde kreeft geworden met lamsoor. Van de lamsoor heeft heerlijke happen een kruidenboter gemaakt en het volledige recept kan je vinden in onderstaande link! Dit is een gerecht wat wel erg dicht de perfectie benaderd! kijk zelf maar op:
Bruinisse, 26 mei 2020 – In het Zeeuwse Bruinisse haalde kweker Jan Bout vandaag de eerste sokken met hangcultuurmosselen uit de Oosterschelde. Het seizoen 2020 is daarmee van start gegaan. De aan touwen gekweekte mosselen groeien sneller en zijn het seizoen van de bodemcultuur altijd zo’n vier tot vijf weken voor. “De mosselen zijn al ongelofelijk goed gevuld, dat is opmerkelijk voor deze tijd van het jaar. De vele zonuren van de afgelopen weken hebben effect gehad,” zo legt hangcultuurkweker Jan Bout uit aan boord van de BRU49. De kwekers mogen hun hangcultuurmosselen dit jaar voor het eerst ook officieel biologisch noemen.
Read More
Gepubliceerd: 19 mei 2020
De jaarlijkse veiling van het eerste vaatje Hollandse Nieuwe stond geagendeerd op donderdag 11 juni 2020. Dit mooie en grootse persevenement blijkt vanwege de crisissituatie als gevolg van het virus helaas onmogelijk. Dit jaar geen evenement als de traditionele veiling van het eerste vaatje Hollandse Nieuwe, welke al meer dan drie decennia plaatsvindt. Wel willen we de mensen in het land laten weten dat de Hollandse Nieuwe er vanaf 12 juni weer is. We denken in deze tijd een mooi en passend alternatief te hebben. Read More
Keurmerk Zeker Zeeuws geeft aan dat vanaf 26 mei de hangcultuurmosselen weer groot genoeg zijn voor consumptie. De start van het seizoen wordt gevierd op Neeltje Jans. Read More
Tabl’eau de Zélande – Zeeuwse kwekers oogsten eerste tafeloesters Read More