seafoodsteam

Kant en klaar Zeeuwse mosselen

By Mosselen, NieuwsOne Comment

Kant en klaar Zeeuwse mosselen in stoom verpakking

Wij waren toch wat voorzichtig, maar toen het schaaltje na 5 minuten uit de magnetron kwam en wij de folie verwijderden, sloeg mijn iets wat kritische houding over in enthousiasme!

De geur van verse mosselen en heerlijke groentes, perfect gaar gestoomd…heerlijk! Elke dag worden de mosselen vers gespoeld en in het schaaltje gedaan. Kruiden en groentes worden toegevoegd en daarna gaat het schaaltje in de vacuüm machine. Hier wordt door middel van een gas en folie de mossel en groente in staat gesteld om een aantal dagen langer houdbaar te blijven.

Je prikt een paar gaatjes in de folie, daarna 5 minuten in de magnetron en klaar. Read More

Oosterscheldekreeft

Oosterschelde kreeft met lamsoorkruidenboter

By KreeftOne Comment

Oosterschelde kreeft met lamsoorkruidenboter is een heerlijk gerecht van heerlijke happen. Vorige week kregen we ( Francine en Chris) contact over Zeeuwse lamsoor, en van het een kwam het ander het is dus Oosterschelde kreeft geworden met lamsoor. Van de lamsoor heeft heerlijke happen een kruidenboter gemaakt en het volledige recept kan je vinden in onderstaande link! Dit is een gerecht wat wel erg dicht de perfectie benaderd! kijk zelf maar op:

Heerlijkehappen 

Topchef Syrco Bakker bereidt hangcultuurmosselen

Geoogst: eerste Zeeuwse hangcultuurmosselen | Nu officieel biologisch!

By Schaal- en schelpdierenNo Comments

Bruinisse, 26 mei 2020 – In het Zeeuwse Bruinisse haalde kweker Jan Bout vandaag de eerste sokken met hangcultuurmosselen uit de Oosterschelde. Het seizoen 2020 is daarmee van start gegaan. De aan touwen gekweekte mosselen groeien sneller en zijn het seizoen van de bodemcultuur altijd zo’n vier tot vijf weken voor. “De mosselen zijn al ongelofelijk goed gevuld, dat is opmerkelijk voor deze tijd van het jaar. De vele zonuren van de afgelopen weken hebben effect gehad,” zo legt hangcultuurkweker Jan Bout uit aan boord van de BRU49. De kwekers mogen hun hangcultuurmosselen dit jaar voor het eerst ook officieel biologisch noemen.
Read More

Haringseizoen start op 11 juni 2020

By NieuwsNo Comments

UPDATE: HOLLANDSE NIEUWE 2020

Gepubliceerd: 19 mei 2020

De jaarlijkse veiling van het eerste vaatje Hollandse Nieuwe stond geagendeerd op donderdag 11 juni 2020. Dit mooie en grootse persevenement blijkt vanwege de crisissituatie als gevolg van het virus helaas onmogelijk. Dit jaar geen evenement als de traditionele veiling van het eerste vaatje Hollandse Nieuwe, welke al meer dan drie decennia plaatsvindt. Wel willen we de mensen in het land laten weten dat de Hollandse Nieuwe er vanaf 12 juni weer is. We denken in deze tijd een mooi en passend alternatief te hebben. Read More

Oosterscheldekreeft

Naijib opent het kreeftenseizoen 2020

By Kreeft, Nieuws, Schaal- en schelpdierenNo Comments

Het Oosterschelde kreeft seizoen 2020

Het Oosterschelde Kreeft seizoen loopt van 26 maart tot 15 juli 2020. De officiële opening van het seizoen wordt jaarlijks georganiseer door de Stichting Promotie Oosterschelde kreeft.

Oosterschelde kreeft bestellen en thuis laten bezorgen? 

Op donderdag 26 maart opent cabaretier Naijib Amhali officieel het Oosterschelde kreeft seizoen 2020. Daarna zal Naijib ook de kreeft veilen de eerst gevangen Oosterschelde kreeft als veilingmeester verkopen. De opbrengst gaat naar Stichting Sawasdee. www.sawasdee.nl

Read More

Banner December 18

Kerst / Oudjaar 2019

By NieuwsNo Comments

Kerst & oudjaar bestellingen 2019

De kerst bestellingen komen al volop binnen en dat motiveert ons enorm. Omdat kerst dit jaar op woensdag en donderdag is, zullen wij dinsdag uitleveren in België en Nederland.

Al zeker van wat er op het menu staat deze Kerst? Wij adviseren om zo vroeg mogelijk te bestellen! Al onze producten worden vers geleverd en kunnen na levering ingevroren worden. Een uitzondering zijn onze diepvriesproducten, deze kunnen niet nogmaals ingevroren worden.

Liever op save?

Al onze producten worden vers geleverd en kunnen na levering ingevroren worden. Een uitzondering zijn onze diepvriesproducten, deze kunnen niet nogmaals ingevroren worden.

Read More