Skip to main content

Het Oosterschelde Kreeft seizoen is weer geopend. Natuurlijk is dit unieke en lokale product verkrijgbaar in onze shop. In dit artikel delen we de feiten over de opening van het Oosterschelde kreeft seizoen, maar ook de bijpassende wijn en een aantal recepten om eens uit te proberen.

Oosterschelde Kreeft bereiden

Er zijn oneindig veel bereidings- en serveermethodes. Volges Jannis Brevet van Inter Scaldes is een combinatie van sinaasappelazijn en witte wijn een absolute aanrader. Tip van Jannes Brevet: Kook de Oosterschelde kreeft in een bouillon op 80 graden Celcius. Laat de Oosterschelde kreeft daarna een kwartier rusten, zodat het vlees mooi ontspant en heerlijk licht van smaak wordt.

Oosterschelde kreeft bestellen

Kreeft met…

Een seizoensproduct als de Oosterschelde kreeft kunt u op heel veel manieren serveren, maar het meest voor de hand liggend is natuurlijk met ingrediënten die in het zelfde seizoen van topkwaliteit zijn. Probeer eens Oosterschelde kreeft in combinatie met asperges, of kies voor een combinatie met tomaat en pasta.

Wijn en Oosterschelde kreeft

Ieder jaar wordt er een perfect passende wijn gezocht bij de Oosterschelde kreeft. Dit jaar is gekozen voor een frisse Chardonnay van het Franse wijnhuis Cave de Pomérols, met een soepel botertje in de afdronk. Deze witte wijn met een licht droog en zacht karakter toont tevens noten van: rijpe perzik, ananas en lichte houd aroma’s. Het kunstwerk voor het etiket van de fles werd dit jaar ontworpen door de negentienjarige Nouria Verhage uit Zierikzee.

Kreeftenwijn Oosterschelde Kreeft 2018

Kreeftenwijn Oosterschelde Kreeft

Links

Zomaar een paar leuke tips:

Video


Voorgerecht Oosterschelde kreeft from Recepten van Topchefs on Vimeo.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.