Skip to main content

In het ijskoude winterwater vind jaarlijks een fantastisch wonder plaats. De aankomst van Skrei in Noorwegen. Rond de Lofoten-eilanden wordt jaarlijks uitgekeken naar de allereerste Skrei.

Puur wonder van de natuur

Tijdens de paartijd (van januari tot maart) trekken deze vissen van de Barentszee naar de geboortewateren in Noorwegen om daar hun kuit te schieten. Een enorm wonder van moeder natuur. Rond de Noorse fjorden is de skrei vangst een enorme business, behorend tot de grootste visserijen ter wereld. Alle Skrei die daar gevangen wordt komt met het MSC duurzaamheidslabel op de markt.

Skrei bestellen? Klik hier

Smaak; De droom van visliefhebbers

Verse skrei is een droom voor iedere visliefhebber. Het helderwitte visvlees is geschikt voor vele bereidingen maar wordt bij voorkeur toch zo puur mogelijk gehouden. Eventjes, echt heel kort, bakken in de pan. Als de term voor vis mag gelden eten we skrei het liefst medium rare. Bak de Skrei altijd in roomboter en serveer met een verfijnde en pure saus die de smaak van de vis kan behouden of versterken.

Kwaliteitslabel garandeert kwaliteit

Skrei heeft een heus kwaliteitslabel. Dit uit Noorwegen afkomstige label garandeert de beste kwaliteit. Voorwaarden voor de vis met dit label zijn:

1 Helder en stevig visvlees

2 Perfecte koeling van vangst tot levering

3 Optimale verpakking op ijs en met extra ijs rond de nek

4 Traceerbaar. Viszone, vissersboot, tijdstip van het aan land brengen worden geregistreerd.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.