Bruinisse, 26 mei 2020 – In het Zeeuwse Bruinisse haalde kweker Jan Bout vandaag de eerste sokken met hangcultuurmosselen uit de Oosterschelde. Het seizoen 2020 is daarmee van start gegaan. De aan touwen gekweekte mosselen groeien sneller en zijn het seizoen van de bodemcultuur altijd zo’n vier tot vijf weken voor. “De mosselen zijn al ongelofelijk goed gevuld, dat is opmerkelijk voor deze tijd van het jaar. De vele zonuren van de afgelopen weken hebben effect gehad,” zo legt hangcultuurkweker Jan Bout uit aan boord van de BRU49. De kwekers mogen hun hangcultuurmosselen dit jaar voor het eerst ook officieel biologisch noemen.
Read More
UPDATE: HOLLANDSE NIEUWE 2020
Gepubliceerd: 19 mei 2020
De jaarlijkse veiling van het eerste vaatje Hollandse Nieuwe stond geagendeerd op donderdag 11 juni 2020. Dit mooie en grootse persevenement blijkt vanwege de crisissituatie als gevolg van het virus helaas onmogelijk. Dit jaar geen evenement als de traditionele veiling van het eerste vaatje Hollandse Nieuwe, welke al meer dan drie decennia plaatsvindt. Wel willen we de mensen in het land laten weten dat de Hollandse Nieuwe er vanaf 12 juni weer is. We denken in deze tijd een mooi en passend alternatief te hebben. Read More
Keurmerk Zeker Zeeuws geeft aan dat vanaf 26 mei de hangcultuurmosselen weer groot genoeg zijn voor consumptie. De start van het seizoen wordt gevierd op Neeltje Jans. Read More
Het Oosterschelde kreeft seizoen 2020
Het Oosterschelde Kreeft seizoen loopt van 26 maart tot 15 juli 2020. De officiële opening van het seizoen wordt jaarlijks georganiseer door de Stichting Promotie Oosterschelde kreeft.
Oosterschelde kreeft bestellen en thuis laten bezorgen?
Op donderdag 26 maart opent cabaretier Naijib Amhali officieel het Oosterschelde kreeft seizoen 2020. Daarna zal Naijib ook de kreeft veilen de eerst gevangen Oosterschelde kreeft als veilingmeester verkopen. De opbrengst gaat naar Stichting Sawasdee. www.sawasdee.nl
Amuse van kreeft – Kreeft eten is heerlijke luxe en als je dan toch een kreeft in huis haalt kun je er nog veel meer lekkernijen van maken. Onderstaande amuse van kreeft leent zich perfect voor een feestelijk etentje. De amuse kan geserveerd worden als hapje, als voorgerecht, maar ook als aperitief ( voor het voorgerecht ). Read More
Kreeftrisotto met saffraan – Kreeft wordt vaak puur geserveerd. Maar overweeg ook eens deze kreeftrisotto met saffraan. Door de risotto te garen in een kreeftenbisque geef je de risotto de volle smaak van de kreeft mee. Dit is echt een fantastisch gerecht voor een etentje met vrienden of familie. Read More
Zeeuwse Oesters weer verkrijgbaar! – Het Oesterseizoen van 2019/2020 wordt officieel geopend in het Zeeuwse Yerseke. Vanaf nu kunt u weer genieten van de Zeeuwse Oesters. Read More
Omroep Zeeland TV en radio hadden maandag 7-5-2018 een item over online winkels in Zeeland. Enkele weken terug is de opname gemaakt voor dit korte stukje. Wij vinden het zelf een leuk stukje geworden en het laat tevens zien dat wij echt alleen met de meest verse producten werken.
Bekijk hier het filmpje.
Op dinsdag 12 december kreeg de Duitse, Deense en Nederlandse garnalensector het MSC-keurmerk uitgereikt. Dit gebeurde tijdens de Landbouw- en Visserijraad in Brussel. Namens Nederland ontving Kees van Beveren, voorzitter van de Coöperatieve Visserij Organisatie, het MSC-keurmerk. “Wij zijn ontzettend trots dat de visserij op de Noordzee garnaal nu ook wordt bestempeld met het duurzame MSC-keurmerk”, vertelde Van Beveren namens de Nederlandse garnalenvissers tijdens de bijeenkomst. Read More
Kerst bestellingen 2017
De eerste kerst aanvragen komen weer al binnen en dat motiveert ons enorm. Omdat kerst dit jaar op maandag en dinsdag is, zullen wij vrijdag 22-december alle bestellingen uitleveren. We proberen de zaterdag zending in Nederland ook niet te gebruiken vanwege de grote drukte. Bestel op tijd. Het liefst voor woensdag 20-december, maar uiterlijk donderdag 21-december 12:00u. ( bent u toch later belt u ons dan even op +316 13 18 49 65).
Wij verpakken alles gekoeld, vacuüm en met koelelementen, als het pakket bij u aankomt kunt u de vis het beste weer direct in de koeling leggen omdat de elementen ongeveer 24 uur koelen.
U ontvangt na de verzending een track en trace code van uw pakket zodat u kunt zien hoe laat uw pakket geleverd zal worden.
Met vriendelijke groet,
Team vis-winkel-online