Gerookte zalm; Perfecte topper voor een pizza – Een pizza met zalm is vaak niet het eerste idee wat in je opkomt. Toch zul je hier hoge ogen mee scoren. het geheim zit ‘m in een beetje honing in de bodem. Read More
De Zeeuwse oester kan je die zoals de Franse oester ook van de bodem af kweken maar dan in de Oosterschelde? Dat is de vraag waar veel oestervissers het antwoord nog niet op weten. Er zijn verschillende proeven gestart naar deze nieuwe methode. Read More
Scheermessen of mesheften zijn taltijk in de Zeeuwse wateren. Paul de Groote, chefkok van restaurant Zee/land/zilt in Yerseke (inspired by Edwin Vinke), laat zien wat hij er in de keuken mee aanvangt. Read More
Het kabinet trekt de komende jaren 5 miljoen euro uit om de zeewierteelt van de grond te tillen. Read More
Zierikzee – Vandaag, donderdag 30 maart 2017, werd het seizoen van de Oosterscheldekreeft officieel voor geopend verklaard. Zoals gewoonlijk vond de opening dit jaar wederom plaats op de laatste donderdag van de maand maart. De weergoden werkten ook dit jaar mee om de opening tot een geweldig succes te maken en zorgden voor een heerlijke lentedag op het water. Read More
Mosselen; Drie heerlijke tips voor het weekend – Het Zeeuwse mosselseizoen is bijna ten einde. Geniet daarom dit weekend nog één keer van een flinke pan Zeeuwse mosselen. Met de komst van het voorjaar is het misschien al wel mogelijk om die mosselpan midden op de tuintafel te zetten. Bourgondischer eten kun je niet. Read More
ZIERIKZEE – Het is racen om het beste plekje in de Oosterschelde. Dinsdagochtend, stipt om negen uur, mogen kreeftenvissers uitvaren om hun fuiken uit te zetten. Het is een nieuwe maatregel die de jacht op de Oosterscheldekreeft heel anders maakt.
Bron: ‘Jacht op kreeft wordt één groot circus’ (video) | Omroep Zeeland
Kabeljauw is een vissoort die veel vaker op tafel zou moeten staan. De meeste kabeljauw wordt gevangen in de Noordzee (let op, niet allemaal dus) en is daarmee een lokaal product. Bovendien kunt u zich met kabeljauw culinair helemaal uitleven. Read More
Zeeuwse Mosselen zijn geliefd bij velen. De snelle bereiding, de goede verkrijgbaarheid en de aantrekkelijke prijs spelen daarbij een grote rol. Maar wat weten we eigenlijk van mosselen? Read More
Heel eenvoudig: op de oesteracademy. Afgelopen week kregen wij een rondleiding op de oesteracademy. Deze academy heeft alle kennis in huis wat betreft oesters en bijpassende wijn. De cursus bestaat uit een aantal uren actief bezig zijn met het product. Het openen van een oester komt hierbij natuurlijk uitgebreid aan bod, maar ook het proeven en smaakherkenning is een belangrijk onderdeel. Om het brevet te halen ben je ongeveer 2 1/2 uur in touw. Als je dit traject hebt doorlopen dan weet je eigenlijk al heel veel van de Zeeuwse platte oester en de Zeeuwse creuses, maar ook andere bekende oesterstreken komen aan bod. Read More